– Ikke bruk mobilen i påsketrafikken

Påskerushet ut fra Oslo var i gang fredag ettermiddag. Her ved Hvamkrysset i Akershus nord for Oslo var det tett trafikk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Påskerushet ut fra Oslo var i gang fredag ettermiddag. Her ved Hvamkrysset i Akershus nord for Oslo var det tett trafikk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er alltid flere trafikkulykker på utfartsdagene enn i resten av påsken. Ta det rolig og legg bort mobilen, råder Storebrand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser altfor ofte sjåfører som fikler med mobiltelefonen i trafikken, selv i relativt høye hastigheter. Noen få sekunders uoppmerksomhet kan få store konsekvenser, sier Petter Berg, fagsjef for Motor i Storebrand, som minner om at det er forbudt å bruke mobilen når man kjører bil.

I fjor ble det registrert ett dødsfall i påsketrafikken, mot fem året før. Av materielle skader var det totalt 7.900 skader i trafikken, noe som er en marginal økning fra 2014. Av disse var 2.294 eneulykker, ifølge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk.

Les også: Disse strekningene får ny asfalt i år

I januar og februar i år mistet 23 personer livet i trafikken. Det er ti flere enn i samme periode i fjor, viser tall fra Trygg Trafikk.