Meny

– Ikke bruk mobilen i påsketrafikken

Påskerushet ut fra Oslo var i gang fredag ettermiddag. Her ved Hvamkrysset i Akershus nord for Oslo var det tett trafikk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er alltid flere trafikkulykker på utfartsdagene enn i resten av påsken. Ta det rolig og legg bort mobilen, råder Storebrand.

– Jeg ser altfor ofte sjåfører som fikler med mobiltelefonen i trafikken, selv i relativt høye hastigheter. Noen få sekunders uoppmerksomhet kan få store konsekvenser, sier Petter Berg, fagsjef for Motor i Storebrand, som minner om at det er forbudt å bruke mobilen når man kjører bil.

I fjor ble det registrert ett dødsfall i påsketrafikken, mot fem året før. Av materielle skader var det totalt 7.900 skader i trafikken, noe som er en marginal økning fra 2014. Av disse var 2.294 eneulykker, ifølge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk.

Les også: Disse strekningene får ny asfalt i år

I januar og februar i år mistet 23 personer livet i trafikken. Det er ti flere enn i samme periode i fjor, viser tall fra Trygg Trafikk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus