Meny

USA hilser EU-Tyrkia-avtalen velkommen

USA kaller migrasjonsavtalen mellom EU og Tyrkia for et viktig skritt i riktig retning, og myndighetene i Washington sier at de er klare til å øke støtten til land som er berørt av flyktningstrømmen. Her hilser den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu på Frankrikes president François Hollande (t.h.) under møtet i Brussel fredag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA kaller migrasjonsavtalen mellom EU og Tyrkia et viktig skritt i riktig retning og er rede til å øke støtten til land som er berørt av flyktningstrømmen.

– Vi stiller oss bak innholdet i avtalen som forsikrer at alle flyktninger har krav på beskyttelse og som klargjør at avtalen vil bli satt ut i livet i full overensstemmelse med folkeretten og europeiske lover, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Avtalen som ble inngått fredag, skal gjøre det mulig å sende migranter og flyktninger tilbake fra Hellas til Tyrkia.

Les også:  Tyrkia stanser tusenvis av flyktninger

EU argumenterer med at returen, som er blitt fordømt av menneskerettsgrupper, er avgjørende for å få slutt på smuglerrutene over Egeerhavet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus