USA hilser EU-Tyrkia-avtalen velkommen

USA kaller migrasjonsavtalen mellom EU og Tyrkia for et viktig skritt i riktig retning, og myndighetene i Washington sier at de er klare til å øke støtten til land som er berørt av flyktningstrømmen. Her hilser den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu på Frankrikes president François Hollande (t.h.) under møtet i Brussel fredag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
USA kaller migrasjonsavtalen mellom EU og Tyrkia for et viktig skritt i riktig retning, og myndighetene i Washington sier at de er klare til å øke støtten til land som er berørt av flyktningstrømmen. Her hilser den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu på Frankrikes president François Hollande (t.h.) under møtet i Brussel fredag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA kaller migrasjonsavtalen mellom EU og Tyrkia et viktig skritt i riktig retning og er rede til å øke støtten til land som er berørt av flyktningstrømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi stiller oss bak innholdet i avtalen som forsikrer at alle flyktninger har krav på beskyttelse og som klargjør at avtalen vil bli satt ut i livet i full overensstemmelse med folkeretten og europeiske lover, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Avtalen som ble inngått fredag, skal gjøre det mulig å sende migranter og flyktninger tilbake fra Hellas til Tyrkia.

Les også: Tyrkia stanser tusenvis av flyktninger

EU argumenterer med at returen, som er blitt fordømt av menneskerettsgrupper, er avgjørende for å få slutt på smuglerrutene over Egeerhavet.