Meny

Romney ber republikanerne stemme på Cruz

Mitt Romney, som var republikanernes presidentkandidat i 2012, ber sine partifeller stemme på Ted Cruz. Politikeren har frontet kampen for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. På bildet gir Trump (til venstre) sin støtte til Romney da var republikanernes presidentkandidat i 2012. Foto: Steve Marcus / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitt Romney, som var republikanernes presidentkandidat i 2012, ber sine partifeller stemme på Ted Cruz.

Politikeren har frontet kampen for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat.

Nå skriver han på sin Facebook-side at han vil oppfordre andre til å stemme på Cruz som en brannmur mot det han kaller «Trumpism».

«Grunnet de kalkulerte utsagnene til dets leder, har Trumpism blitt knyttet til rasisme, kvinneforakt, fordommer, fremmedfrykt, vulgaritet og, i det siste, trusler og vold. Jeg synes hver og en er frastøtende», skriver Romney.

Han mener at den eneste veien å gå nå for å få nominert en annen republikaner enn Trump er å holde et åpent landsmøte med referanse til den sjeldne situasjonen der ingen kandidater stiller med et flertall av delegatene på landsmøtet.

– Slik det ligger an nå, er den eneste måten vi kan ha et åpent landsmøte på er å sørge for ast senator Cruz gjør det bra i så mange som mulig av de gjenværende nominasjonsvalgene, mener han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus