Frankrike ber om rask utlevering av terrormistenkt

Frankrikes president François Hollande sa fredag kveld at de vil be om at terrormistenkte Salah Abdeslam blir utlevert så fort som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle franskmarokkaneren ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon i bydelen Molenbeek i Brussel fredag. Han er en av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som har vært på frifot.

Les også: Europas mest ettersøkte mann pågrepet i Brussel

– Vår kamp er ikke over og i lørdag morgen, i lys av den informasjonen jeg har fått, vil jeg lede et møte i forsvarsrådet med statsråder og sikkerhetssjefer, sa Hollande.

– Abdeslam var direkte involvert i planleggingen av Paris-angrepene, og vi vil kreve ham utlevert, la han til.

Belgisk påtalemyndighet opplyser fredag kveld at til sammen fem personer ble pågrepet. Tre av dem tilhører samme familie og er siktet for å ha hjulpet til med å skjule Abdeslam. Han er mistenkt for å ha vært med på å planlegge angrepene i Paris 13. november i fjor der 130 mennesker ble drept og 350 skadd.

Ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws ble Abdeslam skutt og såret i kneet da antiterrorpolitiet slo til mot leiligheten i Molenbeek. Ifølge politiet er han bare lettere såret. TV-bilder viste hvordan politiet halte en mann med en hette over hodet ut av bygningen og inn i en bil.

Personvernpolicy