Ber om åtte års forvaring for voldtektstiltalt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): Aktor la fredag ned påstand om åtte års forvaring for en trondheimsmann som er tiltalt for voldtekt av tre kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalen i Sør-Trøndelag tingrett gjelder brutale voldtekter av to prostituerte, samt gjentatte voldtekter av en tredje kvinne i fem år, skriver Adresseavisen. Mannen er også tiltalt for en grov, uprovosert voldsepisode.

– Jeg la ned påstand om forvaring med en tidsramme på åtte år, og minstetid på fem år og seks måneder, sier statsadvokat Unni Sandøy. Mannen er tidligere ustraffet.

– Dersom han dømmes for forholdene, mener vi det er gjentakelsesfare. Det er uvanlig å be om forvaring når tiltalte tidligere er ustraffet, men her ser vi tre fornærmede kvinner med tre voldtekter og voldsbruk i alle tilfellene, har hun forklart for avisen tidligere.

Tiltalte har erkjent voldsepisoden, men erkjenner ikke straffskyld for voldtekt.

– Han skal ikke domfelles for de tre voldtektene, så gjentakelsesfare er ikke en problemstilling. Skulle han likevel dømmes, vil en tidsbegrenset fengselsstraff være tilstrekkelig, sa forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til avisen torsdag. (©NTB) (©NTB)