Meny

Bjørgvin bispedømme får ikke si opp prester

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Bjørgvin bispedømme må spare penger og kan bli nødt til å kutte opptil ti årsverk. Det vil ikke Kulturdepartementet tillate.

Bispedømmet ligger an til å ende med et underskudd på 7,5 millioner kroner i år. Tidligere i uken sa stiftsdirektør Jan Ove Fjelltveit til Vårt Land at det kunne bli nødvendig å kutte opptil ti prestestillinger.

Nå har Fjelltveit fått beskjed fra Kulturdepartementet om at han ikke får lov til å si opp folk.

– Vi må lage en enda mer grundig og kvalitetssikret tiltaksplan med andre virkemidler for å redusere kostnader, sier han. For i møtet med departementet fikk han ingen løfter om flere penger.

– Vi har allerede gjennomført flere tiltak. Vi mente at oppsigelser kunne være en god løsning i den svært krevende situasjonen som er oppstått, men departementet mener det er dem, ikke bisperådet, som har rett til å si opp prester.

Avisen skriver at det er biskopene og bispedømmene som har det formelle arbeidsgiveransvaret for prestene, men lønns- og arbeidsvilkår fastsettes i forhandlinger med staten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus