Meny

Åtte av ti nordmenn bekymret for klimaendringene

Illustrasjonsfoto: Rogan Ward / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En undersøkelse gjennomført av miljøorganisasjonen WWF, viser at 78 prosent av nordmenn er bekymret for hvordan klimaendringene vil påvirke dem og de neste generasjonene.

Drøyt halvparten av de spurte, 52 prosent, sier de tenker på klimaforandringene minst én gang i uken, skriver Dagsavisen.

Et solid flertall sier i undersøkelsen at de er villige til å bidra til å stagge klimaendringene. 74 prosent er innstilt på å hjelpe til med å holde den globale temperaturøkningen under 2 grader, noe som også er målet med klimaavtalen fra Paris i fjor. Og vi er allerede i ferd med å endre atferd. 56 prosent sier de kjører mindre bil enn før, 33 prosent har innført enøktiltak hjemme, og 29 prosent spiser mindre kjøtt.

Undersøkelsen er gjort i forkant av klimamarkeringen Earth Hour, der folk blir oppfordret til å skru av lyset i en time fra klokken 20.30 førstkommende lørdag. I fjor ble timen markert i 172 land. 1,6 millioner nordmenn slukket lyset. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus