Amerikaner anklaget for kjendis-hacking

En mann fra Pennsylvania i USA har vedgått at han hacket seg inn på mobiltelefonene og epostadressene til en rekke kjendiser, blant dem Jennifer Lawrence (bildet).
Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix
En mann fra Pennsylvania i USA har vedgått at han hacket seg inn på mobiltelefonene og epostadressene til en rekke kjendiser, blant dem Jennifer Lawrence (bildet). Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Los Angeles (NTB-Reuters): En mann fra Pennsylvania i USA har vedgått at han hacket seg inn på mobiltelefonene og epostadressene til en rekke kjendiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryan Collins (36) oppga som grunn at formålet blant annet var å legge ut nakenbilder av skuespillere som Jennifer Lawrence og Kirsten Dunst og modellen Kate Upton.

36-åringen risikerer fem års fengsel med en anbefalt minstetid på halvannet år og en bot på 250.000 dollar, tilsvarende rundt 2,1 millioner kroner.

Mellom november 2012 og september 2014 skal Collins ifølge rettsdokumenter ha hacket seg inn på minst 50 iCloud- og 72 Gmail-kontoer tilhørende flere enn 100 personer.

Collins kamuflerte operasjonen ved å bruke en falsk epost som ga seg ut for å være fra lovlige sikkerhetsselskap. I epostene ba han om å få oppgitt brukernavn og passord.

På den måten fikk han tilgang til kontoene til blant andre 18 kjendiser og lastet ned datafiler som inkluderte nakenbilder og filmer. (©NTB)