Meny

Svindal smeltet gullmedaljen og oppretter fond

Alpinisten Aksel Lund Svindal (33) har smeltet om sitt første VM-gull. Medaljen gjenoppstår i tre millioner ørsmå enheter og bidrar samtidig til å bringe flere nordmenn nærmere skisporten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alpinisten Aksel Lund Svindal (33) har smeltet om sitt første VM-gull. Medaljen gjenoppstår i 3 millioner ørsmå enheter og bidrar samtidig til å bringe flere nordmenn nærmere skisporten.

Medaljen, som han vant i utfor i Åre i 2007, ble smeltet i samarbeid med Telenor.

– Gullmedaljen min er et symbol på å være raskest. Nå blir det fnugg av mitt første VM-gull i hvert nye sim-kort fra Telenor, sier Svindal.

Konsernet bidrar økonomisk når alpinisten og teleselskapet nå oppretter et nytt fond.

– Aksel-fondet har som mål å støtte initiativ som fremmer idrettsglede og som jeg brenner for. Det kan være klubber og foreninger som trenger utstyr, tiltak for at flere barn skal få muligheten til å kjøre ski eller som hjelper barn og voksne til å komme seg etter en skade, sier Svindal.

Les også: Svindal danker ut Sundby og Johaug på pengeliste

Mottakere av midler fra fondet blir alt fra små skiklubber som trenger støtte til anlegg eller utstyr, til aktører som tilrettelegger for aktiviteter for små og utsatte grupper.

Sunnaasstiftelsen er den første mottakeren av pengegaver fra Aksel-fondet. Daglig leder Marianne Holth Dybwad er svært takknemlig for donasjonen på 250.000 kroner.

– Pengene skal brukes i Camp Spinal-prosjektet. I prosjektet brukes idrett som middel for å oppnå selvstendighet hos pasienter som er lamme som følge av alvorlige ryggskader, sier Dybwad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus