Meny

Ferguson godtar politireform

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferguson (NTB-Reuters): Bystyret i Ferguson gikk tirsdag enstemmig inn for å akseptere en avtale med justisdepartementet om en politireform for byen.

Avtalen kommer i kjølvannet av at politiet skjøt og drepte den svarte tenåringen Michael Brown i 2014. Skytingen utløste opptøyer i byen i den amerikanske delstaten i Missouri. Den førte også til en fornyet debatt i hele USA om hvordan politiet opptrer overfor svarte.

Byen, en forstad til St. Louis, ble pålagt å reformere politietaten og rettssystemet etter at føderale etterforskere avdekket et utstrakt mønster av diskriminering mot svarte og brudd på rettssikkerheten. Bystyret har tidligere stemt mot reformer, men har nå altså snudd.

Tirsdagens vedtak bekrefter indikasjonene som kom i forrige uke om at byen ville godta reformpakken. Ferguson hadde da fått forsikringer fra departementet om at sentrale myndigheter vil samarbeide for å unngå at reformen tar knekken på byens økonomi. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus