Meny

Ekspert: – Trump har fortsatt en jobb å gjøre

Donald Trump må vinne enda flere velgere for å kunne sikre den republikanske presidentnominasjonen, mener USA-ekspert Alf Tomas Tønnessen. Foto: Steve Nesius / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Donald Trump styrer mot nok en sterk kveld i nominasjonskampen, men han må øke oppslutningen for å sikre et rent flertall av delegatene til Republikanernes landsmøte, mener ekspert.

Alf Tomas Tønnessen, førsteamanuensis i amerikanske kulturstudier og engelsk ved Høgskulen i Volda, mener John Kasichs seier på hjemmebane i Ohio særlig stikker kjepper i hjulene for Trump.

– Det var det viktigste natt til onsdag. Trump vil nok vinne flest delegater, men uten Ohio blir det vanskelig å få rent flertall, sier Tønnessen til NTB. Trump hadde sikret seg 44 prosent av delegatene som var fordelt før tirsdagens nominasjonsrunder.

– Dette avhenger også av tallene fra Missouri, samt Arizona neste tirsdag, der Ted Cruz håper å slå Trump, legger Tønnessen til.

Trump gjør et brakvalg i Florida, med 46 prosents oppslutning. Både i Florida, Ohio og Missouri går alle delegatene til kandidaten med flest stemmer. For øvrig er det valg i Illinois og North Carolina, der Trump også er erklært som vinner.

– Totalt sett en sterk kveld for Trump, særlig at han vinner såpass klart i Florida, mener Tønnessen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus