Meny

CNN: Trump vinner i Illinois og North Carolina

Donald Trump sikrer seg nominasjonen i stadig flere stater. Foto: Steve Nesius / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chicago (NTB): Donald Trump vinner også nominasjonsvalgene i Illinois og North Carolina, melder CNN.

Dermed har den omstridte republikanske kandidaten sikret seg minst tre av de fem delstatene der velgerne gikk til urnene tirsdag.

De to nyeste tilskuddene er ikke såkalte «winner takes all»-stater, så delegatene fordeles mellom kandidatene. Med rundt 70 delegater i hver stat, er det likevel mye å hente for Trump.

Samtidig fortsetter den tendensen flere har påpekt underveis i valgkampen: Selv om Trump vinner, får han en oppslutning på under 50 prosent. I alle de tre delstatene han har vunnet så langt tirsdag, ligger oppslutningen hans mellom 40 og 46 prosent, med forbehold om at tellingen fortsatt pågår.

Også I Missouri, som ikke er avgjort, men hvor Trump foreløpig leder, ligger eiendomsmogulen på rundt 43 prosent i det en firedel er talt opp. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus