Meny

Kasich vinner Ohio

John Kasich vant i hjemstaten Ohio. Foto. Aaron P. Bernstein / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Columbus (NTB): Guvernør John Kasich vinner hjemstaten Ohio foran Donald Trump og vinner samtlige av delstatens 66 delegater, melder en rekke amerikanske medier.

I det 24 prosent av stemmene er talt opp, har Kasich 42,8 prosent av stemmene. Trump har foreløpig 34,6 prosent. Kasichs seier gjør det vanskeligere for Trump å vinne et rent flertall av delegatene til det republikanske landsmøtet i sommer.

– Jeg kan ende opp med å dra til landsmøtet med flere delegater enn noen av de andre. Jeg har fått mer oppmerksomhet de siste tre ukene, og folk hører nå budskapet mitt, sier Kasich til CNN etter at seieren var klar.

Ohio er den første delstaten Kasich vinner i årets nominasjonskamp.

– Vi vil ikke dele dette landet, derfor er dette en viktig seier, sa han.

Etter at Marco Rubio trakk seg etter å ha tapt mot Trump i Florida, er det nå bare Kasich og Texas-senator Ted Cruz som står igjen som utfordrere til eiendomsmogulen på republikansk side. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus