Meny

Nå blir stalking straffbart

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alvorlig personforfølgelse – såkalt stalking – kan straffes med fengsel i fire år når lovforslaget som regjeringen har fremmet blir vedtatt. Justiskomiteen avla tirsdag sin innstilling i saken.

Den foreslåtte lovteksten lyder slik:

«Den som gjentatte ganger truer, følger etter, iakttar, kontakter eller gjennom andre sammenlignbare handlinger forfølger en annen på en måte som er egnet til å fremkalle frykt eller engstelse, straffes med fengsel i inntil 4 år.»

Hittil har det ikke vært noen lovhjemmel som rammet forfølgelse.

– Dette er viktige lovendringer for å øke den strafferettslige beskyttelsen av dem som rammes av personforfølgelse. Slik forfølgelse har store konsekvenser for ofrene, sier Høyres representant i justiskomiteen Hårek Elvenes til NTB.

– I dag har vi ikke en regel i straffeloven som rammer personforfølgelse direkte. Endringene vil gjøre det mulig å forebygge, etterforske og rettsforfølge personforfølgelse på en mer effektiv måte, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus