Meny

Rubio gir opp i kampen om Det hvite hus

Marco Rubio er ute av kampen om å bli kandidat til høstens presidentvalg. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miami (NTB): Senator Marco Rubio trekker sitt presidentkandidatur etter å ha tapt hjemstaten Florida med klar margin til Donald Trump.

Etter at nederlaget i Florida var klart, sa 44-åringen at han innstiller valgkampen og gir opp håpet om å vinne presidentvalget i 2016.

– Da jeg bestemte meg for å stille, ville jeg ha en valgkamp som var optimistisk med tanke på vårt land framtid, sa Rubio til sine tilhengere på en valgvake i Miami.

– Politisk sinne og bitterhet gir oss ikke bare et delt parti, men det gir oss en delt nasjon, der folk hater hverandre, sa han, med klar hevnisning til Trump og hans svært omstridte valgkamp.

Rubio var tidlig en av favorittene i den republikanske nominasjonskampen, men han klarte ikke å leve opp til forventningene og havnet helt i skyggen av Trump og Texas-senator Ted Cruz. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus