Meny

Jevn kamp mellom Kasich og Trump i Ohio

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Columbus (NTB-AP): John Kasich og Donald Trump har vekslet på å holde ledelsen mens stemmene telles opp i Kasichs hjemstat Ohio.

Dersom Trump slår guvernør Kasich på sistnevntes hjemmebane, vil det hjelpe ham å feste grepet om den republikanske nominasjonen.

Trump ser allerede ut til å ha sikret seg seieren i Florida, som er Marco Rubios hjemstat, og han ligger best an i North Carolina, der stemmelokalene også er stengt. Til sammen går fem stater til urnene i nominasjonsvalg tirsdag.

Når rundt 11 prosent av stemmene i Ohio er talt opp, er det Kasich som leder, med 44,2 prosent mot Trumps 32,2 prosent. Men det var eiendomsmagnaten fra New York som tok ledelsen da de aller første stemmene tikket inn, og det er stor spenning knyttet til utfallet i denne delstaten. I likhet med Florida, er Ohio en såkalt «winner takes all»-stat for republikanerne. Det vil si at den som gjør det best får samtlige av delstatens 66 landsmøtedelegater.

På demokratisk side har Hillary Clinton tatt en foreløpig ledelse med 68,1 prosents oppslutning når 10 prosent er talt opp. Bernie Sanders ligger på 30,5 prosent. Også i denne staten deles landsmøtedelegatene proporsjonalt mellom kandidatene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus