Meny

Barneombudet vil bøtelegge kommuner som svikter fosterbarn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneombudet vil ha et eget punkt i regelverket som gir Fylkesmannen mulighet til å bøtelegge kommuner som ikke følger opp fosterbarn.

Fylkesmannen har allerede mulighet til å gi bøter til kommuner som ikke utfører lovpålagte oppgaver, men det gjøres i liten grad, skriver Adresseavisen. Barneombudet vil bruke bøter som et tydelig signal til kommunene om å finne årsaken når barnevernet ikke gjør jobben sin.

Les også: Kraftig økning i antall barn som tas hånd om av barnevernet

– Manglende tilsyn er et alvorlig brudd på barns rettigheter. Vi ser dette i flere deler av landet, og det er noe Barneombudet har vært bekymret for i mange år, sier seniorrådgiver Ane Gjerde hos Barneombudet.

Mandag skrev avisen at 33 prosent av fosterbarna i Sør-Trøndelag ikke får tilsynsbesøkene de har krav på, en situasjon som har eksistert i flere år.

– Når det svikter over så mange år, må man gjøre noe mer. Vi mener kommunene som begår brudd på fosterbarnas rettigheter over tid, må bøtelegges, sier Gjerde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus