CBS: – USA bekrefter at Omar al-Shishani er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB): USA har bekreftet at IS-toppen Omar al-Shishani er død, melder CBS News. Shishani ble såret i et luftangrep nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den georgisk-fødte IS-toppen skal ha overlevd selve angrepet, men ifølge nyhetsrapporten fra CBS døde han av skadene han ble påført. Shishani – som betyr «tjsetsjeneren» – omtales som IS' svar på en forsvars- eller krigsminister. Den amerikanske regjeringen hadde utlovet en dusør på 5 millioner dollar for opplysninger som kunne føre til en pågripelse.

Luftangrepet i begynnelsen av mars traff en kolonne der Shishani befant seg. Amerikanske sikkerhetskilder har uttalt at også tolv andre IS-soldater ble drept i angrepet, som ble utført av amerikanske kampfly og droner.

Det bel først meldt at Shishani trolig var drept i angrepet som skal ha skjedd i nærheten av byen Shaddadi, men eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte senere at han var alvorlig såret og fikk behandling på et sykehus i Raqqa. Han hadde også base i byen som i praksis er hovedstad i de IS-kontrollerte områdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pentagons talsmann Peter Cook sa i forbindelse med angrepet at Shishani hadde hatt en rekke høye verv innenfor IS, blant annet som «krigsminister». Han beskrev Shishani som en leder med erfaring fra slagmarken, fra en rekke sammenstøt i Irak og Syria.

Shishani var en etnisk tsjetsjener fra Pankisi-dalen i Georgia. Han skal ha kjempet mot russiske styrker i utbryterregionen Sør-Ossetia. I 2012 forlot han Georgia, og året etter sluttet han seg til IS. (©NTB)