Meny

Ti mistenkte gjengmedlemmer drept i Mexico

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reynosa (NTB-Reuters): Minst ti personer ble søndag drept i en skuddutveksling mellom gjengmedlemmer og føderale sikkerhetsstyrker i byen Reynosa nord i Mexico.

Myndighetene i delstaten Tamaulipas, som grenser til USA, opplyser at alle de drepte er mistenkte gjengmedlemmer.

Skyteepisoden startet tidlig søndag morgen, da styrker fra politiet, hæren og marinen rykket inn mot en gjeng som har base i Reynosa. Fire personer fra sikkerhetsstyrkene ble skadd under operasjonen.

Operasjonen førte til at gjengmedlemmer blokkerte store gater for å prøve å begrense sikkerhetsstyrkenes tilgang. Bilder fra sosiale medier viste utbrente busser og lastebiler som blokkerte veiene. Først fire timer etter at skuddvekslingen startet, var veiene åpnet for trafikk.

Tamaulipas regnes som en av Mexicos farligste delstater og er kjent som et område der mange migranter og innvandrere er blitt tatt som gisler og i noen tilfeller drept. Delstaten er også beryktet for oppgjør mellom narkokarteller og som et nøkkelsted for smugling til USA.

I Mexico har flere enn 100.000 mennesker mistet livet i narkotikarelatert vold siden 2007. (©NTB) (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus