Meny

UD: Trolig ingen norske rammet i Ankara

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): UD har ingen informasjon som skulle tyde på at nordmenn er rammet av terrorangrepet i Ankara.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Ankara. Det er ingenting så langt som tyder på at norske borgere er rammet, sier pressekontakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB like etter midnatt.

– De som har registrert sin reise hos oss, har fått en melding med informasjon om hendelsen og en oppfordring om å ta kontakt med familien hjemme i Norge. De har også fått beskjed om at dersom de trenger hjelp, kan de kontakte UDs operative senter, som er bemannet 24 timer i døgnet, forklarer Bjåstad. Så langt har det ikke kommet noen henvendelser, noe Bjåstad tar som et tegn på at de nordmennene som befinner seg i Ankara, ikke har behov for bistand.

Mellom 15 og 20 nordmenn hadde registrert seg i UDs register i forkant av reise til den tyrkiske hovedstaden, men Bjåstad understreker at de ikke går ut med eksakte tall fordi slike tall er svært usikre.

– Det er helt frivillig å registrere seg, og det betyr at noen som har registrert seg, kan ha reist ut uten å avregistrere seg, mens andre som har vært der, ikke har registrert seg, sier han. ©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus