UD: Trolig ingen norske rammet i Ankara

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): UD har ingen informasjon som skulle tyde på at nordmenn er rammet av terrorangrepet i Ankara.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber nå med å få oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i Ankara. Det er ingenting så langt som tyder på at norske borgere er rammet, sier pressekontakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB like etter midnatt.

– De som har registrert sin reise hos oss, har fått en melding med informasjon om hendelsen og en oppfordring om å ta kontakt med familien hjemme i Norge. De har også fått beskjed om at dersom de trenger hjelp, kan de kontakte UDs operative senter, som er bemannet 24 timer i døgnet, forklarer Bjåstad. Så langt har det ikke kommet noen henvendelser, noe Bjåstad tar som et tegn på at de nordmennene som befinner seg i Ankara, ikke har behov for bistand.

Mellom 15 og 20 nordmenn hadde registrert seg i UDs register i forkant av reise til den tyrkiske hovedstaden, men Bjåstad understreker at de ikke går ut med eksakte tall fordi slike tall er svært usikre.

– Det er helt frivillig å registrere seg, og det betyr at noen som har registrert seg, kan ha reist ut uten å avregistrere seg, mens andre som har vært der, ikke har registrert seg, sier han. ©NTB)