Meny

Westerdals tok for mye betalt av elevene i 10 år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Privatskolen Westerdals School of Communication krevde ulovlig høye skolepenger i årene 2002 til 2012. Rektor Tine Widerøe beklager overfor eleven som ble rammet.

Ifølge Dagens Næringsliv gjelder overbetalingen alle linjer og flere hundre elever. I 2010 betalte 400 elever i gjennomsnitt 56.600 kroner hver i skolepenger. Det er over dobbelt så mye som maksimalbeløpet som var tillatt i henhold til privatskoleloven.

Fram til 2012 var Westerdals underlagt en lovbestemmelse om at skolepengene ikke kunne overstige 25 prosent av statens tilskuddssats. I 2010 var dette maksbeløpet 27.500 kroner.

Skolen tok høyere skolepenger enn Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mente den kunne ta uten dispensasjon, erkjenner nåværende studiedirektør, Kristin Arnesen.

Ifølge DNs beregninger har skolen tatt inn minst 70 millioner kroner mer enn loven tillot.

– Jeg vil beklage på det sterkeste det som kommer fram om den tidligere skolen og vi vil gjøre alt vi kan for å rydde opp, sier rektor Tine Widerøe, som tiltrådte for snaut to uker siden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus