Meny

Flere enn 1,4 millioner i protest mot Rousseff

I hele Brasil ble det demonstrert mot president Dilma Rousseff i forbindelse med Petrobras-skandalen. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro (NTB-DPA): Over 1,4 millioner mennesker demonstrerte mot Brasils president Dilma Rousseff søndag og krevde hennes avgang i kjølvannet av den store korrupsjonsskandalen i landet.

Det ble meldt om store mengder demonstranter i alle de store byene i Brasil. Myndighetene opplyser at i São Paulo, Brasils folkerikeste by og opposisjonens høysete, var det 1,4 millioner mennesker som deltok i protestene.

Presidentens parti blir trukket stadig dypere inn i korrupsjonsskandalen i det statlige oljeselskapet Petrobras. Rousseff har blitt satt under hardt press etter at hennes forgjenger og mentor, Luiz Inácio Lula da Silva, tidligere i måneden ble pågrepet og avhørt om korrupsjonssaken.

Politiet mener Lula har nytt fordeler av bestikkelser fra Petrobras. Penger skal også ha gått til det brasilianske arbeiderpartiet, som Lula og Rousseff tilhører. Politiet mener Petrobras har dekket valgkampkostnader og andre utgifter.

Den brasilianske opposisjonen mener Rousseff har kjent til bestikkelsene, noe hun på det sterkeste har avvist.

Rousseffs viktigste koalisjonspartner, sentrumspartiet PMDB, truer med å bryte ut av koalisjonen på grunn av skandalen, noe som vil føre til at partiet hennes mister nødvendig parlamentarisk støtte. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus