USA: – Assad forsøker å ødelegge fredssamtalene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias regjering forsøker å ødelegge fredssamtalene som skal starte mandag, mener USAs utenriksminister John Kerry og hans franske kollega Jean-Marc Ayrault.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kerry viser til uttalelser fra syriske tjenestemenn i forkant av mandagens fredssamtaler i Genève. Lørdag het det at Syrias regjering ikke kommer til å godta diskusjoner om presidentvalg. Ingen andre enn det syriske folk har rett til å diskutere dette, het det i en uttalelse.

Les også: Opposisjonen: – Assad må bort, død eller levende

Kerry mener president Bashar al-Assad og hans regjering nå må «leve opp til» det den har gått med på.

– President Assad synger fra et helt annet noteark og sendte lørdag ut sin utenriksminister for å forsøke å fjerne fra bordet det som president Vladimir Putin og iranerne har gått med på, sa Kerry søndag.

– Syrias myndigheter tar feil hvis de tror de fortsatt kan forsøke å teste grensene for den skjøre våpenhvilen, uttalte Kerry videre, med henvisning til påståtte brudd på våpenhvileavtalen.

– Det er en provokasjon, et dårlig tegn, og er i uoverensstemmelse med våpenhvilens ånd, sa Ayrault på en pressekonferanse med britiske, tyske, italienske og amerikanske kolleger i Paris søndag.

Les også: Våpenhvilen i Syria overholdes «i stor grad»