Opposisjonen: – Assad må bort, død eller levende

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonens forhandlingsleder i Syria-samtalene sier en politisk overgang i landet først er mulig når president Bashar al-Assad er fjernet fra makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både regjeringens representanter og opposisjonsalliansen HNC kommer med kraftige utspill for å posisjonere seg i forkant av fredssamtalene som skal starte i Genève mandag. En viktig del av striden er framtiden for den sittende presidenten Assad.

– Vi vurderer at overgangsperioden starter med Bashar al-Assads fall eller død, sier HNCs forhandlingsleder Mohamad Alloush til reportere i Genève.

Les også: Våpenhvilen i Syria overholdes «i stor grad»

– Det er ingen mulighet til å starte denne perioden med regimets tilstedeværelse eller med regimets leder ved makten, fortsetter han.

Alloush bruker ordet «verdiløst» om et utspill fra Syrias utenriksminister Walid al-Moualem tidligere lørdag, der han hevder at Assads presidentskap ikke skal diskuteres under forhandlingene.

– Vi vil ikke snakke med noen som ønsker å diskutere presidentvalg. Ingen har rett til å diskutere det. Den rettigheten tilhører kun det syriske folk, sa Moualem.

Les også: Minister: – Assad er ikke en del av framtiden