Meny

Russisk eksminister døde av slag mot hodet

Den russiske mediemogulen Mikhail Lesin ble funnet død på et hotellrom i Washington i november. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske mediemogulen og tidligere ministeren Mikhail Lesin, som ble funnet død i Washington i fjor, døde av slag mot hodet, fastslår amerikanske granskere.

Tidligere har det vært hevdet at Lesin døde av et hjerteinfarkt, noe familien hans også bekreftet kort tid etter dødsfallet. Men amerikanske myndigheter sier nå at dødsårsaken var slag mot hodet med en stump gjenstand.

Lesin hadde også skader fra tilsvarende slag mot halsen, overkroppen, armer og bein, heter det i en felles uttalelse fra Washingtons sjeflege for medisinske undersøkelser og politiet i den amerikanske hovedstaden.

I politirapportene kom det fram at Lesin ble funnet bevisstløs på rommet sitt på Doyle Washington Hotel 5. november i fjor. Han ble erklært død på stedet, og det var da ingen tegn på at han var blitt utsatt for noe kriminelt, ifølge en anonym politikilde.

Les også:   Russisk mediemogul funnet død i Washington

De medisinske granskerne har ikke avklart om de dødelig skadene ble påført Lesin ved et uhell eller om de skyldes en kriminell handling. Politiet vil ikke utelukke at funnene kan resultere i drapsetterforskning.

Lesin var en kontroversiell medieeier, som flere ganger ble anklaget for å begrense pressefriheten i Russland. Han var Russlands minister for presse, TV og radio fra 1999 til 2004, etterfulgt av flere år som rådgiver for Vladimir Putin. Han En kort periode i 2013 og 2014 var han også sjef for det statskontrollerte Gazprom-Media. Lesin ble 57 år gammel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus