Meny

Kirken ber om 3,77 milliarder kroner

Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkerådet har regnet på utgiftene og kapitalbehovet i forbindelse med at Kirken neste år skal stå på egne bein økonomisk og har kommet til at det trengs 3,77 milliarder kroner.

Ved årsskiftet blir Den norske kirke et selvstendig rettssubjekt og overtar blant annet arbeidsgiveransvaret for prester, proster og andre kirkelig ansatte fra staten, ifølge Vårt Land.

I samråd med uavhengige revisjonsselskaper har Kirkerådet kommet fram til summen de mener trengs: 3,77 milliarder kroner. I dette beløpet inngår blant annet lønnskostnader for 2015, men også penger til å etablere den nye enheten, deriblant en egenkapital på 1 milliard kroner og 500 millioner i forbindelse med virksomhetsoverdragelsen.

Når avisen presenterer summene for de regjeringspartienes kirketalspersoner, ønsker de ikke å kommentere dem utover følgende, knappe kommentarer:

– Dette kan vi ikke ta nå, sier Høyres Norunn Benestad.

– Vi må komme tilbake til summene når statsbudsjettet kommer, sier Fremskrittspartiets Bente Thorsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus