Apple anklages for retoriske knep av justisdepartementet

Apple-logoen pryder en butikk i New York. Selskapet har fått seg en ripe i lakken blant mange amerikanere etter at det nektet å låse opp telefonen til en av angriperne i San Bernardino. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
Apple-logoen pryder en butikk i New York. Selskapet har fått seg en ripe i lakken blant mange amerikanere etter at det nektet å låse opp telefonen til en av angriperne i San Bernardino. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs justisdepartement kritiserer Apple for å bruke falsk retorikk i forbindelse med forsøket på å få låst opp en iPhone som tilhørte en av angriperne i San Bernardino.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konflikten brøt for alvor ut i forrige måned da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å lage ny programvare og iverksette andre tiltak for å oppheve passordbeskyttelse, slik at politiet kan få tilgang til telefonen til Syed Rizwan Farook.

I kjennelsen heter det at Apples holdning bidrar til å skade de institusjonene som er best egnet til å sikre «vår frihet og våre rettigheter».

Les også: Apple klar for «samtaler» om kryptering

Regjeringen mener også at Apple med overlegg har utviklet «teknologiske sperringer» for å hindre at rettskjennelsen blir iverksatt.

Apple sier på sin side at justisdepartementet forsøker å bakvaske selskapet ved å komme med «desperate» og «grunnløse» påstander i saken.

– Tonen i departementets uttalelse er som i en tiltale, sier Apples advokat Bruce Sewell. Han legger til at selskapets advokater «helt klart» vil komme med et svar til justisdepartementet.

Les også: Dommer sier Apple ikke kan tvinges til å åpne mobil