Meny

Apple anklages for retoriske knep av justisdepartementet

Apple-logoen pryder en butikk i New York. Selskapet har fått seg en ripe i lakken blant mange amerikanere etter at det nektet å låse opp telefonen til en av angriperne i San Bernardino. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs justisdepartement kritiserer Apple for å bruke falsk retorikk i forbindelse med forsøket på å få låst opp en iPhone som tilhørte en av angriperne i San Bernardino.

Konflikten brøt for alvor ut i forrige måned da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å lage ny programvare og iverksette andre tiltak for å oppheve passordbeskyttelse, slik at politiet kan få tilgang til telefonen til Syed Rizwan Farook.

I kjennelsen heter det at Apples holdning bidrar til å skade de institusjonene som er best egnet til å sikre «vår frihet og våre rettigheter».

Les også: Apple klar for «samtaler» om kryptering

Regjeringen mener også at Apple med overlegg har utviklet «teknologiske sperringer» for å hindre at rettskjennelsen blir iverksatt.

Apple sier på sin side at justisdepartementet forsøker å bakvaske selskapet ved å komme med «desperate» og «grunnløse» påstander i saken.

– Tonen i departementets uttalelse er som i en tiltale, sier Apples advokat Bruce Sewell. Han legger til at selskapets advokater «helt klart» vil komme med et svar til justisdepartementet.

Les også: Dommer sier Apple ikke kan tvinges til å åpne mobil

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus