Meny

Carson gir sin støtte til Trump

Donald Trump får støtte fra Ben Carson i den amerikanske valgkampen. Foto: Mike Stone / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ben Carson, som nylig meldte seg ut av den republikanske nominasjonskampen, vil offisielt gi sin støtte til Donald Trump.

Ifølge Washington Post vil Carson komme med en kunngjøring på Trumps feriested Mar-a-Lago fredag. Der vil de tidligere rivalene holde en felles pressekonferanse hvor Carson gir sin støtte til milliardæren som leder an i kamp om å bli Det republikanske partiets kandidat til høstens presidentvalg.

Avisens opplysninger bekreftes av to kilder nær Carson, og i torsdagens TV-debatt i Miami var Trump rask med å bekrefte nyheten.

– Forresten, Ben Carson skal gi sin støtte til meg, i morgen tidlig, sa Trump i starten av debatten mellom de gjenværende presidentkandidatene på republikansk side.

Les også: Sivilisert tone i republikansk debatt

Støtten fra Carson kan særlig hjelpe Trump blant konservative velgere som tviler på at han er «en av dem». Mange kjernevelgere og evangelisk kristne støttet Carson tidlig i valgkampen.

Den pensjonerte nevrokirurgen opplevde da en opptur og hadde faktisk størst oppslutning blant de republikanske kandidatene en periode. Men i forrige uke ga han opp jakten på Det hvite hus etter å ha ligget på bunn i lengre tid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus