Meny

Tillitskrise på Stortinget etter atomlekkasjer

Utenriksminister Børge Brende (H) og Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere partier reagerer sterkt på det som omtales som «systematiske og målrettede» lekkasjer fra striden om atomvåpen på Stortinget.

Selv om utenriks- og forsvarskomiteen ble enige om en felles formulering om atomvåpen onsdag, er stemningen i komiteen radioaktiv, skriver Klassekampen. Komitéleder Anniken Huitfeldt (Ap) har skrevet brev til stortingspresidenten om lekkasjer hun mener bidrar til å svekke arbeidet i komiteen.

– Jeg har skrevet et brev hvor jeg tar opp at lekkasjene har skapt en tillitskrise mellom de politiske partene, sier Huitfeldt. Arbeiderpartiets merknader og utkast under behandlingen av atomspørsmålet dukket opp i flere forskjellige artikler i VG.

– Det ser ut for meg som styrte lekkasjer med en politisk hensikt, uten at jeg vil gjette på lekkasjenes opphav, sier SVs medlem i komiteen, Bård Vegar Solhjell.

KrF-leder Knut Arild Hareide ser alvorlig på lekkasjene. Det samme gjør Venstre-leder Trine Skei Grande, som mener de fremstår «systematisk og målrettet». Flere av avisens kilder retter frustrasjonen sin mot Høyre og utenriksministeren.

– Påstandene er helt grunnløse. Et så viktig sikkerhetspolitisk spørsmål kan ikke brukes til politisk taktikkeri og intriger, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus