Byrådet vil stenge ølsalget i Bergen på julaften

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Bergen vil stramme inn alkoholreglene i byen og foreslår derfor blant annet å stenge salg av alkohol på julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kommunens alkoholpolitikk skal begrense skader forårsaket av alkoholbruk og redusere forbruket av alkohol. De nye retningslinjene vektlegger innbyggernes helse og trygghet, heter det i forslaget fra byrådspartnerne KrF, Arbeiderpartiet og Venstre.

– At vi også stenger ølsalget i butikkene på julaften er det tydeligste KrF-stempelet, sier byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland (KrF), til Vårt Land.

Les også: Dette skjer med kroppen ved promille

Hun sier hun ikke kjenner til andre storbykommuner som ikke tillater alkoholsalg på julaften, og begrunner avgjørelsen med at mange barn gruer seg til jul på grunn av foreldres alkoholmisbruk.

I tillegg til punktet om at det ikke blir tillatt å selge alkohol på julaften, skal kommunen vektlegge hensynet til lokalmiljøet ved tildeling av bevillinger og det skal innhentes uttalelser fra sosialtjeneste og politi før søknader avgjøres. Skjenkesteder skal også ha gratis og lett tilgjengelig vann i lokalet.

Retningslinjene er sendt ut på høring. Etter høringsrunden utarbeider byrådet en sak som legges fram for bystyret, som tar den endelige beslutningen.

Les også: Flere alkoholpåvirkede med akuttskader i desember