Venezuela trekker toppdiplomat ut av USA

Nicolás Maduro er frustrert over at USA fortsatt definerer Venezuela som en trussel.
Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Nicolás Maduro er frustrert over at USA fortsatt definerer Venezuela som en trussel. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caracas (NTB-AFP): Venezuela henter hjem sitt ambassadøremne i Washington etter at USA har fornyet en bestemmelse som innebærer sanksjoner mot flere venezuelanske toppolitikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maximilian Arvelaiz har vært Venezuelas toppdiplomat i Washington og har ventet i flere måneder på å få tillatelse til å bli ambassadør til USA. Landene har ikke utvekslet ambassadører siden 2010, og i mellomtiden har de respektive ambassadene blitt ledet av en chargé d'affaires.

Det er lite som tyder på at båndene bedres med det første. Venezuelas president Nicolás Maduro reagerer nemlig sterkt på at USA har fornyet en ett år gammel bestemmelse der Venezuela erklæres for en nasjonal trussel, og flere høytstående tjenestemenn i landet er ilagt sanksjoner.

– Nå er det nok arroganse, dobbeltmoral og intriger, tordnet Maduro på statlig TV onsdag. Han har tidligere beskyldt USA for å legge planer om å styrte hans regjering. Venezuela har hatt et urolig og til tider bittert forhold til USA siden Hugo Chávez ble president i 1999. Det har også Arvelaiz, som nå sendes hjem, fått merke.

– Noen ganger føles det som om jeg er i et fly, og hvert femte minutt må jeg ta på setebeltet på grunn av turbulens, sa han i et intervju i desember.

Den amerikanske ambassaden i Caracas har foreløpig ikke kommentert hjemkallelsen av Arvelaiz. (©NTB)