Amerikansk turist knivdrept av palestiner i Tel Aviv

Blod på bakken vitner om dramaet som skjedde i Jaffa i Israel tirsdag, der en person ble drept og ni andre såret da en palestiner gikk til angrep med kniv. Foto: Reuters / NTB scanpix
Blod på bakken vitner om dramaet som skjedde i Jaffa i Israel tirsdag, der en person ble drept og ni andre såret da en palestiner gikk til angrep med kniv. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tel Aviv (NTB-Reuters-AFP): Samme dag som USAs visepresident Joe Biden kom til Israel, ble en amerikansk turist knivdrept av en ung palestiner i Jaffa i Tel Aviv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni andre tilfeldige personer ble knivstukket før den rundt 21 år gamle palestineren ble skutt og drept. Fire av dem fikk alvorlige skader, ifølge israelsk ambulansetjeneste.

Mannen skal først ha såret tre personer før han løp videre mot en restaurant og knivstakk fire personer til. Angrepet skapte panikk i det populære havneområdet. Et øyenvitne sier han slo gjerningsmannen med gitaren sin. Andre forteller hvordan de hjalp ofre som lå blødende på bakken.

Bare 15 minutters spasertur unna deltok Biden i et møte med Israels tidligere president Shimon Perez. Det er første gang Biden er på offisielt besøk i Israel på flere år. Onsdag skal han møte både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abbas.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Netanyahu har takket nei til en invitasjon fra USAs president Barack Obama senere denne måneden. Det har vakt oppsikt i Washington, men selv sier Netanyahu at han ikke ønsker å bli innblandet i den amerikanske valgkampen, og at han derfor ikke ønsker å møte Obama.

Mannen som ifølge politiet drepte den amerikanske turisten i Jaffa, skal ha kommet fra Qalqilya på den okkuperte Vestbredden. (©NTB)