Clinton og Sanders mener Michigan-guvernør må gå av

Presidentkandidatene Hillary Clinton og Bernie Sanders under søndagens debatt i Flint, Michigan. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix
Presidentkandidatene Hillary Clinton og Bernie Sanders under søndagens debatt i Flint, Michigan. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ikke uventet ble den store vannkrisen i Flint, Michigan hovedtema da de demokratiske presidentkandidatene holdt debatt i byen søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Hillary Clinton og Bernie Sanders tok til orde for øyeblikkelig støtte og økonomisk hjelp til Flint. Offentlige sparetiltak i byen førte til at drikkevannet ble forurenset av bly og flere tusen barn ble forgiftet.

Presidentkandidatene var enige i at de som kan holdes ansvarlige for vannkrisen bør sparkes. Sanders foreslo at den republikanske guvernøren Rick Snyder i Michigan bør si opp eller bli få sparken for tjenesteforsømmelse.

– Amen to that, lød responsen fra Clinton, som altså var helt enig.

Les også: Sanders vinner i Maine

Demokratene holder nominasjonsvalg i Michigan kommende tirsdag, og derfor er det viktig for Clinton og Sanders å ta parti med folket for å vinne stemmer. Clinton besøkte også i forrige måned Flint og sa da at hun mener Kongressen bør gi byen 200 millioner dollar i nødhjelp.

Flint er en by med rundt 100.000 innbyggere, de fleste av dem svarte. Clinton har hatt godt tak på minoritetsvelgere og leder klart på de fleste meningsmålingene i Michigan før nominasjonsvalget i delstaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus