Storbritannia sender flere skip til Egeerhavet

Statsminister David Cameron opplyser mandag at Storbritannia vil bidra med flere skip til NATOs oppdrag i Egeerhavet. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix
Statsminister David Cameron opplyser mandag at Storbritannia vil bidra med flere skip til NATOs oppdrag i Egeerhavet. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannia vil sende ytterligere tre skip for å bidra i NATOs utvidede oppdrag mot menneskesmuglere i Egeerhavet, opplyser statsminister David Cameron.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske marinen vil sende landsettingsfartøyet RFA Mounts Bay og to kystvaktskip til området. I tillegg har britene allerede et skip i sjøen mellom Hellas og Tyrkia, som er et nøkkelpunkt for flyktninger og migranter som forsøker å komme seg til Europa.

Les også: NATO rykker tettere på migrasjonsrutene

Landsettingsskipet har et helikopter om bord, og det vil i løpet av kort tid starte med oppdrag som skal oppdage menneskesmuglere som sender folk til Hellas i båter. Det britiske skipet vil informere den tyrkiske kystvakten om de får øye på noen, slik at kystvakten kan stanse båtene.

– Denne flyktningkrisen er Europas største utfordring. Vi må ødelegge forretningsmodellen til smuglerne og forhindre at alle menneskene som blir stappet inn i båter starter på en nytteløs og vågal reise, sier Cameron.

Søndag ble det kjent at NATO utvider sitt oppdrag mot menneskesmuglerne i Egeerhavet ved å flytte flåtestyrken enda tettere på migrasjonsrutene og gå inn i gresk og tyrkisk område.

De britiske fartøyene skal samarbeide med skip fra Canada, Tyskland, Hellas og Tyrkia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus