Nord-Korea truer med atomangrep

Nord-Korea truer med forebyggende atomangrep mot Sør-Korea og USA dersom de to landene går i gang med en felles militærøvelse som etter planen skal starte mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen kommer fram i en pressemelding gjengitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Der varsler nordkoreanske myndigheter at de vil komme Sør-Korea og USA i forkjøpet med «rettmessige» atomangrep.

– Hæren og folket i DPRK (Nord-Korea) vil sørge for at skuddene fra provokatørene høres ut som en klagesang. Om vi trykker på knappen for å utslette fiendene, vil alle provokatørenes baser bli redusert til hav av flammer og aske på et øyeblikk, heter det blant annet i meldingen fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.

Les også: – Atomprogrammet vil føre til Nord-Koreas fall

Meldingen kommer bare dager etter at landets leder, Kim Jong-un, uttalte at Nord-Koreas atomvåpen skal være klare til å avfyres når som helst. Nord-Korea har nylig blitt ilagt flere tøffe sanksjoner fra FN etter Pyongyangs fjerde kjernevåpentest og rakettoppskytingen i januar.

Nord-Korea har også flere ganger tidligere truet med atomangrep, og det er kjent at landet har et visst antall atomstridshoder. Samtidig har både USA og flere eksperter nedtonet regimets evne til å bruke slike våpen.

Les også: Nord-Korea skjøt raketter etter sanksjonsmøte

I pressemeldingen understreker myndighetene at et eventuelt atomangrep ikke bare vil ramme operasjonssentre på Korea-halvøya, men også det amerikanske fastlandet og resten av Asia-Stillehavs-regionen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus