Rubios håp styrket av seier i Puerto Rico

Marco Rubio taler til velgere i Puerto Rico. Foto: Ruters / NTB scanpix
Marco Rubio taler til velgere i Puerto Rico. Foto: Ruters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters-AP): Marco Rubio tok en overlegen seier med 74 prosent av stemmene i det republikanske nominasjonsvalget i Puerto Rico. Dermed rasker han med seg alle de 23 delegatene på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptellingen viser at Florida-senatoren Rubio fikk 27.485 av de drøyt 36.000 stemmene. Donald Trump fikk 14 prosent, Ted Cruz 9 prosent og John Kasich fattige 1 prosent.

Siden Rubio fikk over 50 prosent av stemmene i Puerto Ricos primærvalg, vinner han alle territoriets 20 delegater til partilandsmøtet i juli. De tre superdelegatene fra Puerto Rico har allerede gjort klart at de støtter Rubio.

For Rubio blir seieren hans andre i årets valgkamp etter at han vant Minnesota på supertirsdagen. Men han ligger fortsatt langt bak teten med Trump og Cruz. Etter seieren i Puerto Rico har Rubio samlet totalt 151 delegater så langt i nominasjonen. Trump står med 384, Cruz med 300 og Kasich med 37.

Det republikanske partiet i Puerto Rico antok før partiets nominasjonsvalg at rundt 30.000 personer ville avlegge stemme. Puerto Rico har cirka 3,5 millioner innbyggere.

Selv om de er amerikanske statsborgere, har ikke Puerto Ricos innbyggere stemmerett ved presidentvalget i november, med mindre de flytter til fastlandet og registrerer seg i en delstat der. (©NTB)