Østerriksk avis: Balkanruta stenges

Foto fra i sommer der en gruppe flyktninger passerer over et jorde i den østerrikske byen Kollerschlag mot den tyske grensen ved Passau. Den såkalte Balkan-ruta er ferd med å bli stengt om EU-politikerne blir enige under toppmøtet mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Foto fra i sommer der en gruppe flyktninger passerer over et jorde i den østerrikske byen Kollerschlag mot den tyske grensen ved Passau. Den såkalte Balkan-ruta er ferd med å bli stengt om EU-politikerne blir enige under toppmøtet mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge den østerrikske avisa Kronen-Zeitung vil EUs statssjefer på sitt toppmøte mandag vedta at Balkanruta for flyktninger skal stenges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronen-Zeitung skriver søndag at utkastet til avtale på toppmøtet går inn for at Schengen-reglene skal håndheves fullt ut, og at praksisen med å vinke asylsøkere gjennom langs Balkanruta dermed blir stengt.

Ifølge avisa blir en stans i flyktningstrømmen høyeste prioritet for EU. Migranter som ikke kan regne med å få asyl, skal sendes tilbake, og Tyrkia skal fra nå av hjelpe til med å sikre EUs yttergrense i Egeerhavet.

Les også: Avis: EU vil stenge Balkanruta for flyktninger

Avisa mener dermed at EU-toppmøtet mandag vil markere et vendepunkt i EUs flyktningpolitikk, og at linjen til Østerrike og Visegrad-landene Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Polen med det har vunnet fram.

I utkastet står det ordrett at «den irregulære strømmen av migranter langs Vest-Balkanruta går mot slutten. Denne ruta er fra nå av stengt», ifølge avisa.

Les også: Norge krever færre flyktninger

Ifølge utkastet skal migranter uten mulighet for asyl sendes tilbake til Tyrkia, Hellas skal sette av 50.000 plasser til potensielle asylsøkere, og EU skal gjøre en maksimal innsats for å hjelpe Hellas og avhjelpe den alvorlige humanitære situasjonen som er i ferd med å utvikle seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus