Stort narkobeslag i Myanmar

Yangon (NTB-AFP): Myndighetene i Myanmar har beslaglagt heroin og metamfetamin verdt over 250 millioner kroner, opplyser en høytstående tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er det største beslaget i 2016, sier tjenestemannen, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP. Narkotikaene ble funnet i en container i Mandalay og fant blant annet 82 kilo metamfetamin og 24 kilo heroin. Den antatte hovedmannen bak narkopartiet er foreløpig ikke pågrepet.

– Det er skremmende at narkotikatrafikken øker og sprer seg utover i landet, sier tjenestemannen.

Beslaget understreker at Myanmar fortsatt er en av verdens største produsenter av narkotika. Landet er verdens nest største opiumsprodusent etter Afghanistan. Både militæret og flere geriljagrupper har brukt narkopenger til å finansiere langvarige væpnede konflikter.

Myanmar er en del av det såkalte Gylne triangelet, som også dekker deler av Laos og Thailand og som i flere tiår har vært et sentralt område for dyrking og produksjon av narkotika.

I motsetning til en rekke land i regionen, praktiserer ikke Myanmar dødsstraff for narkotikaforbrytelser. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus