Valls vil ikke presse gjennom arbeidsreform

Frankrikes statsminister Manuel Valls, her i samtale med arbeidsminister Myriam El Khoumri. Foto. Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix
Frankrikes statsminister Manuel Valls, her i samtale med arbeidsminister Myriam El Khoumri. Foto. Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris (NTB-Reuters): Frankrikes statsminister Manuel Valls sier han ikke vil ty til utpressing og true med å gå av for å få gjennom regjeringens forslag til arbeidsreform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reformen møter motstand, men Valls mener den innebærer en vinn-vinn-situasjon for både arbeidsgivere og arbeidstakere, sier han i et intervju med ukeavisen Le Journal du Dimanche søndag. Valls sier han vil prøve å overbevise sosialistene, ytre venstre og de grønne politikerne til å stemme for forslaget.

Statsministeren ble konfrontert med rykter om at han var villig til sette sitt eget embete på spill i saken, noe han avviser.

– Jeg har ikke og vil ikke drive utpressing og true med å gå av.

Arbeidsledigheten i Frankrike er på det høyeste nivået på 18 år, 10,6 prosent, og er en stadig på minnelse til velgerne om at president François Hollande ikke har klart å oppfylle løftene om å få til en tydelig og troverdig nedadgående trend for ledigheten, noe han har satt som en betingelse for å stille til gjenvalg i 2017.

Den foreslåtte reformen kan sette i spill nesten alle sider ved landets sterkt regulerte arbeidsliv og føre til nye forhandlinger mellom fagforeningene og myndighetene. Dette har ført til dyp splittelse i Sosialistpartiet, som er både Hollandes og Valls' parti. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus