Ny kirkelov blir forsinket i Stortinget

Kirkemøtet i Trondheim i april må behandle historiske endringer i kirkeloven før Stortinget har avklart hovedretningen. Her Hospitalskirken i Trondheim.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Kirkemøtet i Trondheim i april må behandle historiske endringer i kirkeloven før Stortinget har avklart hovedretningen. Her Hospitalskirken i Trondheim. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Stortinget rekker ikke å behandle de historiske endringene i kirkeloven før Kirkemøtet i Trondheim i april må vedta regelendringer knyttet til den nye loven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først fryktet topper i Den norske kirke konsekvensene av forsinkelsene, men de tror nå at dette kan gi dem drahjelp, skriver Vårt Land.

– Økonomi blir en stor utfordring for kirken fremover. Kirkemøtet bør gi oss politikere signaler når de nå skal behandle proposisjonen, sier Sps Anne Tingelstad Wøien.

Hun mener forvaltningsreformen fra kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) reiser mange spørsmål om kirkens fremtidige økonomi. Hun vil ta med seg eventuelle bekymringssignaler fra Kirkemøtet inn i den kommende stortingsbehandlingen.

Hovedpunktene handler om Den norske kirke som eget rettssubjekt og overføring av arbeidsgiveransvar fra staten til kirken. Regjeringen har varslet at den vil ta opp mange spesifikke, økonomiske spørsmål senere.

Kirkemøtet 2016 arrangeres i Trondheim, 6-12. april, mens den store stortingsdebatten om kirkelige lovendringer vil bli avholdt 10. mai og fristen for å avgi innstilling er tirsdag 3. mai. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus