Ubemannet rakett krasjlandet på droneskip

Selskapet SpaceX sendte en satellitt opp i verdensrommet fredag. Men da den ubemannede raketten returnerte til jorden, ble landingen hard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falcon 9-raketten skulle lande på en plattform i havet, et ubemannet droneskip, men kom inn for fort, og det hele bar mer preg av å bli en krasjlanding.

– Raketten landet hardt på droneskipet. Forventet ikke at det skulle funke denne gangen, men neste gang har vi en god sjansen, skriver selskapets sjef, Tesla-gründer Elon Musk, på Twitter.

Etter å ha plassert ut en satellitt i verdensrommet, kan man se raketten som et skarpt lys som nærmer seg droneskipet, men så kutter videosignalet ut. Selv om selskapet ikke regnet med en vellykket landing denne gangen, jobber de med gjenbruk og resirkulering av flest mulig rakettdeler.

Én gang, i desember 2015, klarte selskapet å lande raketten sin stående på fast grunn, men tross flere forsøk, har de fortsatt ikke klart å lande til havs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus