Slovenia vedtar lov for raskere asylbehandling

Asylsøkere på vandring i Slovenia i fjor høst.
Arkivfoto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix
Asylsøkere på vandring i Slovenia i fjor høst. Arkivfoto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ljubljana (NTB-Reuters-AFP): Slovenia har vedtatt en lov som skal gi raskere behandling av de mange asylsøkerne som kommer til landet. Målet er også mer effektiv retur av dem som får avslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slovenia er et av landene som merker den store strømmen av flyktninger og migranter langs den såkalte Balkan-ruten på vei til Vest-Europa. Den nye loven pålegger myndighetene å behandle asylsøknader så raskt som mulig, en prosess som i dag tar flere måneder for hver søknad.

– Med det nye juridiske rammeverket ønsker regjeringen å legge til rette for raske og effektive avgjørelser. Det vil også skape grunnlag for mer effektiv returpolitikk overfor dem som ikke oppfyller kravene til internasjonal beskyttelse, sier innenriksminister Vesna Gyorkos Znidar.

– Presset på hele Europa er stort, og vi er i bresjen. EU må fatte vedtak som hindrer at fjorårets krise gjentar seg, sa hun i forkant av vedtaket i Ljubljana. Nasjonalforsamlingen avviste et forslag fra opposisjonen om å sette et tak på antall asylsøknader som kunne godkjennes hvert år.

Etter at Ungarn stengte grensen mot Kroatia i fjor og dermed presset flyktningruten vestover, har nærmere en halv million mennesker passert gjennom Slovenia på vei mot Østerrike og resten av Vest-Europa. Bare 460 av dem søkte asyl i Slovenia, og rundt ti av disses søknadene er innvilget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus