Valgskred på Samoa

Apia (NTB-AFP): Regjeringspartiet på Samoa ligger an til å vinne 44 av de 49 setene i parlamentet i fredagens valg, ifølge de foreløpige resultatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed holder Human Rights Protection Party (HRPP) på makten i landet, etter 28 år i posisjon. Det ligger likevel an til endringer i regjeringen til statsminister Tuilaepa Sailele Malielegaoi ettersom tre av ministrene tapte plassene sine til fordel for yngre HRPP-medlemmer.

– Jeg vil takke hele Samoa for støtten og den enorme tilliten til vår visjon og landet. Resultatene viser at rundt halvparten av medlemmene i nasjonalforsamlingen blir byttet ut. Dette er demokrati i praksis, sier Malielegaoi.

Tallene fra statsministerens kontor er naturlig nok lite hyggelig lesing for opposisjonsleder Palusalue Fa'apo II i Tautua Samoa Party. Minst fem av hans partimedlemmer ligger an til å miste plassene sine i nasjonalforsamlingen.

Over 110.000 velgere stemte på de drøyt 170 kandidatene ved valget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus