Dyster måling for Arbeiderpartiet

– Det er fortsatt halvannet år igjen til stortingsvalget, og vi vil bruke tiden til å vise fram Arbeiderpartiets politiske løsninger for dagens og fremtidens utfordringer, sier Hadia Tajik i en kommentar til den dårlige målingen for Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Det er fortsatt halvannet år igjen til stortingsvalget, og vi vil bruke tiden til å vise fram Arbeiderpartiets politiske løsninger for dagens og fremtidens utfordringer, sier Hadia Tajik i en kommentar til den dårlige målingen for Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet har det svakestes resultatet siden 2013 i Klassekampens meningsmåling for mars. Samtidig har de borgerlige flertall på Stortinget uten Kristelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet faller et halvt prosentpoeng til 31,4 prosent på målingen som Norstat har utført for Klassekampen og Nationen. Det er den dårligste resultatet for Ap på denne målingen siden november 2013, da partiet fikk 30,8 prosent – nøyaktig det samme som resultatet i stortingsvalget samme år.

– Det er fortsatt halvannet år igjen til stortingsvalget, og vi vil bruke tiden til å vise fram Arbeiderpartiets politiske løsninger for dagens og fremtidens utfordringer. Vår politikk møter problemene med økende arbeidsløshet, økende ulikhet og større forskjeller med større kraft enn det vi ser at dagens regjering gjør, og det skal vi bli bedre til å synliggjøre, sier Ap-nestleder Hadia Tajik i en kommentar til målingen.

SV havner under sperregrensen med 3,7 prosent, tilbake 0,5. MDG får 3,1 prosent og er dermed i selskap med SV.

Det eneste partiet som endrer oppslutning utover feilmarginene på Klassekampens marsmåling, er Senterpartiet. Partiet kan glede seg over et byks på 1,5 prosentpoengs fremgang fra februar – og er nå målt til en oppslutning på 6,4 prosent. Venstre går fram 0,9 til 5,1 prosent, mens Kristelig Folkeparti faller 0,3 til 4,6 prosent.

Høyre får 25,3 prosent, ned 1,2 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet står på stedet hvil med 16,9 prosent. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus