Vrakdel fra malaysiske MH370 kan være funnet i Afrika

MH370 forsvant i mars 2014 mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 personer om bord.
MH370 forsvant i mars 2014 mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 personer om bord. Foto: Stringer / Reuters

Det er en sterk mistanke om at en flydel som er funnet på en strand i Mosambik, stammer fra det malaysiske passasjerflyet som forsvant for snart to år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delen tilhører en Boeing 777, og det er ingen andre fly av denne typen som er savnet enn Malaysia Airlines Flight 370 (MH370), opplyser en luftfartskilde til CNN. Det underbygger antakelsen om at vrakdelen faktisk kan stamme fra det savnede flyet.

MH370 forsvant i mars 2014 mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 personer om bord, mange av dem kinesere.

Stort havområde

Siden har det blitt lett etter flyet i et enormt havområde på 120.000 kvadratkilometer sørvest for Australia. Letingen har også pågått lenger nord.

Den aktuelle flydelen ble funnet i helgen på en strand i Mosambik på Afrikas østkyst, opplyser amerikanske tjenestemenn til CNN onsdag.

I september i fjor ble det funnet en vrakdel på øya Reunion i Indiahavet, som franske myndigheter er sikre på at stammer fra det samme flyet. I januar ble det funnet vrakdeler i Thailand, men disse viste seg å ikke være fra MH370.

Les også: Hemmelig rapport: Derfor styrtet MH370

– Spekulativt

Vrakdelen som nå er funnet, er sendt til Malaysia for å bli undersøkt. Enn så lenge vil ikke Malaysia Airlines kommentere opplysningene.

– Det er for spekulativt til at MAS (Malaysia Airlines) kan kommentere det på det nåværende tidspunkt, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Hva som skjedde med flyet, er fortsatt et stort mysterium. Under søket dukket det opp enkelte flydeler, men gang på gang viste det seg at de ikke stammet fra det aktuelle flyet.

Les også: Alle om bord på MH370 formelt erklært døde

Malaysia Airlines MH370:

* Fredag 8. mars 2014 forsvant Malaysia Airlines MH370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

* Om bord i flyet, en Boeing 777, var det 227 passasjerer og tolv besetningsmedlemmer.

* Det ble ikke oppfanget noe nødsignal. Ingenting tyder på at noen i flyet hadde et motiv for å kapre det.

* Letingen ble konsentrert om et havområde på 60.000 kvadratkilometer sør i Indiahavet, da satellittdata indikerte at flyet fløy sørover etter å ha avveket fra ruta.

* Letingen, som er blitt ledet av Australia, dekket 40 prosent av området.

* Malaysiske myndigheter har fått kritikk, spesielt fra kinesisk hold, for håndteringen av forsvinningen.

* I januar 2015 erklærte malaysiske myndigheter de 239 om bord for omkommet.

* 29. juli ble en bit en av vinge funnet i fjæresteinene på den franske øya Reunion i Indiahavet, som ligger rundt 4.000 kilometer unna leteområdet.

* 3. september bekreftet franske myndigheter at delen stammer fra savnede flyet.

* Søket har fortsatt på stort havdyp sørvest for Australia.

* 2. mars 2016 ble det meldt at en del av et flyvrak, trolig det malaysiske flyet, er skylt i land på en strand i Mosambik på Afrikas østkyst.

(Kilde: NTB, Reuters, AFP)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus