«Snømannen» får tilskudd fra intensivordningen

Oslo  20160121.

Skuespiller Michael Fassbender som spiller Harry Hole under innspillingen av filmen Snømannen på en trikk i Bjørvika i Oslo i januar. Nå har Statens Filmtilsyn tildelt 40.5 millioner kroner til filmen fra den nye intensivordningen for film- og TV-serier.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20160121. Skuespiller Michael Fassbender som spiller Harry Hole under innspillingen av filmen Snømannen på en trikk i Bjørvika i Oslo i januar. Nå har Statens Filmtilsyn tildelt 40.5 millioner kroner til filmen fra den nye intensivordningen for film- og TV-serier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» har fått 40.5 millioner kroner av totalt 45 millioner fra den nye intensivordningen for film- og serieproduksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «Downsizing» har fått resten av potten på 4,5 millioner kroner, går det fram av vedtaket fra Norsk filminstitutt.

Det er første gang det tildeles midler fra den nye intensivordningen etter at forskriften trådte i kraft i januar i år.

Den internasjonale filmatiseringen av Jo Nesbøs suksessroman, og opptakene i Norge – som er i full gang – skal foregå i Oslo, Bergen og Rjukan. Filmen har Michael Fassbender i hovedrollen.

Produksjonsselskapet Working Title Films, som lager filmen for Universal, hadde søkt om hele potten på 45 millioner kroner, men får altså hoveddelen av de millionene som skal fordeles i år.

Matt Damon spiller hovedrollen i den andre filmen som har fått tildelt midler. Ifølge Aftenposten søkte Paramount Pictures om 9 millioner kroner, men får altså halvparten. Deler av filmen skal spilles inn i Bergen, samt at det skal tas kyst- og fjordscener. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus