– USA-ledet koalisjon har drøftet bakkeoperasjon i Syria

Ankara (NTB-Reuters): En saudiarabisk tjenestemann sier at den USA-ledede koalisjonen diskuterte en eventuell bakkeoperasjon i Syria for to uker siden, men uten at det ble tatt noen avgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ble diskutert for to uker siden i Brussel. Det ble diskutert på et politisk nivå, men det ble ikke diskutert som en militær operasjon, sier brigader Ahmed Asseri i et telefonintervju med Reuters.

Han sier at det var forsvarsministre fra den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS i Syria og Irak, som diskuterte den mulige bakkeoperasjonen.

– Når dette er organisert, antall soldater er klart, og det er bestemt hvordan de vil dra og hvor de vil dra, så vil vi delta i dette. Vi må ha omfattende diskusjoner på militært nivå med militære eksperter for å sikre at vi har en plan, sier han videre.

En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet sier uttalelsen handler om «den potensielle etableringen av en form for bakkestyrkeelement i Syria».

– Men det er mye som må diskuteres når det gjelder hva vi skal gjøre, hvordan sammensetningen vil være, og hvordan de vil trenge støtte fra koalisjonen under framrykking. Så det er mye hjemmelekser som må gjøres, sier John Kirby i en kommentar. (©NTB)

Personvernpolicy