Meny

Den røde Oscar-løperen er rullet ut

Stjernene spaserte bortover den røde løperen i Los Angeles søndag på vei inn i Dolby Theatre der den 88. Oscar-utdelingen finner sted. Foto: Reuters/Lucy Nicholson/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles (NTB-AFP-AP): Stjernene spaserte bortover den røde løperen i Los Angeles søndag på vei inn i Dolby Theatre der den 88. Oscar-utdelingen finner sted.

Det skal deles ut i alt 24 priser i løpet av showet, som ledes av komikeren og skuespilleren Chris Rock. Han får følge på scenen av blant andre Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Ryan Gosling og Benicio Del Toro.

Spenningen knytter seg særlig til om Leonardo DiCaprio endelig får sin første Oscar for beste mannlige hovedrolle i «The Revenant», 22 år etter at han fikk sin første av fem nominasjoner.

Det samme gjelder Sylvester Stallone, som er nominert for beste mannlige birolle i «Creed». Dersom han vinner, er det i så fall nesten 40 år siden han sist var nominert, for originalmanus og beste mannlige hovedrolle i «Rocky».

Årets utdeling er blitt gjenstand for kritikk for manglende etnisk mangfold blant de nominerte – for andre år på rad.

Dermed vil nok den afroamerikanske verten Chris Rocks opptreden og uttalelser bli fulgt med argusøyne og spisse ører av de rundt hundre millioner seerne som ventelig vil følge utdelingen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus