Palmegruppen tar imot tips

Statsminister Olof Palme på offisielt besøk i Norge. Her sammen med statsminister Kåre Willoch. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Statsminister Olof Palme på offisielt besøk i Norge. Her sammen med statsminister Kåre Willoch. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stockholm (NTB-TT): På 30-årsdagen for drapet på Sveriges statsminister Olof Palme sitter seks medarbeidere klare til å ta imot tips i håp om å få nye opplysninger som kan bringe etterforskningen framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tipstelefonen er søndag åpen fra klokka 14 til 22. Politiet har ikke gitt opp håpet om å oppklare drapet, selv om folks hukommelse svekkes, og nøkkelvitner blir stadig eldre.

– Det er mitt håp og min målsetting. Men jeg er ikke klar til å gi noen løfter, sa Palmegruppens sjef, Hans Melander, tidligere i uken.

I løpet av etterforskningen har tusenvis av tips kommet inn, men mange er allerede lagt bort. Over 8.000 tips er knyttet til fantombildet som politiet presenterte kort tid etter drapet i sentrum av Stockholm 28. februar 1986, men som dagens etterforskere mener ikke forestiller gjerningspersonen.

Palmes parti Socialdemokraterna har i samarbeid med blant annet Palmecentret planlagt et minnearrangement på Kulturhuset i Stockholm søndag, der en rekke partitopper skal delta.

Blant dem er nåværende statsminister Stefan Löfven, tidligere partileder Mona Sahlin, utenriksminister Margot Wallström og eksstatsminister Ingvar Carlsson. (©NTB) (©NTB)

Personvernpolicy